PROJEKTEK

Iskolák és oktatás

A DBO segítséget nyújtott egy dán szálloda- és vendéglátóipari iskola diákcsoportja számára egy budapesti tanulmányút során a hasonló hazai intézménybe történő iskolalátogatások megszervezésében és lebonyolításában.

Az együttműködés és a partnerség azóta is fejlődik, például a diákok és a tanárok számára szervezett közös szakmai gyakorlattal, valamint az EU által finanszírozott projektekben való részvétellel.

Dán általános iskolák, főiskolák, műszaki iskolák, zenei iskolák stb. számára partneriskolák lokalizálása.

A látogatások programjának előkészítése, gyakorlati segítségnyújtás a szállás, a logisztika, a helyi közlekedés, programok, koncertek vagy kiállítások tekintetében.

Szervezetek és érdekcsoportok

Dán érdekképviseleti szervezetek és szakszervezetek számára partnerszervezetek lokalizálása és szűrése. Dániai és magyarországi látogatások programjának megszervezése és lebonyolítása, kapcsolódó anyagok fordítása (jogi szövegek, megállapodások szövege, információs és toborzási anyagok), tolmácsolás találkozókon, konferenciákon, prezentációk előkészítése együttműködési projektekhez és pályázatokhoz.

Szociális, fogyatékosságügyi és pszichiátria projektpéldák

A DBO Projects felelős a Közép-dániai Régió és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága közötti, a fogyatékosságügyet fókuszba állító együttműködési megállapodás tartalmának kialakításáért.

A dániai miniszteri látogatások, valamint politikusok, vezetők, nemzeti, regionális és önkormányzati szakemberek magyarországi és dániai tanulmányútjainak megszervezése, lebonyolítása és nyomon követése a lakhatást és kezelést biztosító intézmények és az érdekvédelmi szervezetek bevonásával az intézményi férőhely kiváltásra, a foglalkoztatásra, különböző lakhatási formákra, gyógyászati segédeszközökre és a személyzet továbbképzésére összpontosítva.

Az intézményi férőhely kiváltással kapcsolatos szakmai koncepció kidolgozása egy magyarországi intézményben dán önkormányzati és regionális hatóságokkal és érdekképviseletekkel együttműködve.

Egészségügy

Kooperáció a Közép-dániai Régió és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkársága közötti egészségügyi ellátásra vonatkozó együttműködési megállapodás kialakításában. Konferencia tervezése és lebonyolítása a Budapesti Műszaki Egyetemen a magyar tervezők, építészek és szakmailag érintettek számára, melynek témája a kórházépítés, infrastruktúra és az egészségügyi tervezés. Résztvevők a Közép-dániai Régió részéről az egészségügyi tervezésben jártas szakemberek, és a DNU és a DNV kórházak projekt részlegeiből az ottani tervező szakemberek.

Dániába és Magyarországra irányuló tanulmányutak szervezése, végrehajtása és nyomon követése a politikusok, igazgatók, projektvezetők, tervezők, építészek és más egészségügyi és kórházi szakemberek számára.

Fejlesztési projektek

A DBO partnerként vesz részt számos fejlesztési fórumon, melyek témája a munkahelyteremtés, valamint a szociális gazdaságban tevékenykedő új vállalatok fejlesztése, amelyek a szociálisan hátrányos helyzetű, mentálisan sérült és egyéb fogyatékossággal élő emberekkel foglalkoznak. Ezen kívül a DBO új lakásépítési projekteket fejleszt ki, támogató funkciók modelljeit beépítve, mint pl. a különleges igényű emberek számára nyújtott személyi segítés, szállítás stb.

Projektfejlesztés és projektmenedzsment

Erasmus + projektek, a projektjavaslatok kidolgozása, az érintett partnerek felkutatása és szűrése. Pályázatok előkészítése, gyakorlati és szakmai koordinátori és projektmenedzsmenti munka.

Projektellenőrzés

A DBO Projects a “THE VELUX FOUNDATIONS” Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában végzett tevékenységeiben, mint az alapítvány külső tanácsadója vesz részt. A DBO felelős a már nyertes projektek támogatásáért és nyomon követéséért, mint a projektek „kritikus barátja”.